Myslím si, že většina z vás už slyšela o blahoslavené Chiaře Luce Badano. Byla to normální mladá věřící holka, která dokázala i v utrpení a vážné nemoci vidět Boha a Jeho dobrotu. Když jako devatenáctiletá dívka zemřela na rakovinu, mnoho lidí v ní vidělo vzor života s Bohem a ona pak byla skutečně v roce 2010 papežem Benediktem XVI. blahořečená. Chtěla bych vám krátce přestavit svůj příběh, který má s tím Chiařiným hodně společného.

Když mi bylo 17 let také jsem velmi vážně onemocněla, a právě blahoslavená Chiara Luce mi byla velkým vzorem svou statečností. Vzala jsem si ji tedy jako svou biřmovací patronku, protože jsem v té době tuto svátost přijala. Přestože celá nemoc a časté pobyty v nemocnici pro mě byly hodně nepříjemné, snažila jsem se vše přijímat tak, jak jsem četla, že to dělala Chiara.

Dostala jsem od Boha také jeden velký dar, že jsem se mohla zúčastnit v roce 2012 Celostátního setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou. Tam jsem měla na pódiu svědectví o své nemoci a o tom, jak je pro mne velkým vzorem a pomocí právě příklad Chiary Luce. Její život se pro mě stal opravdu povzbuzením v nejrůznějších životních situacích. Také moje rodina a přátelé se modlili za mé uzdravení na její přímluvu. Tehdy na CSM ve Žďáru jsem prožila něco opravdu krásného, protože jsme se setkala s rodiči blahoslavené Chiary Luce, kteří ve Žďáru o své dceři mluvili. Pochopila jsme, že svým životem svědčí o neskonalé Boží lásce a jsou šťastní, protože předávají dál poselství jejich milované dcery.

Od setkání uplynul skoro rok a půl a díky Bohu se můj zdravotní stav zlepšil. Mohla jsem například začít studovat na vysoké škole. Život Chiary Luce je pro mě stále výborným příkladem živé víry, ze kterého mohu nadále čerpat.

Pokud vás život této blahoslavené také zaujal a chcete se o ní dozvědět něco více, tak vás srdečně zvu na Den s Chiarou Luce Badano. Toto setkání se uskuteční 15. března 2014 na Biskupském gymnáziu v Brně. Můžete se těšit na zajímavý program, který vám více přiblíží životní styl této mladé věřící dívky, která se stala blahoslavenou v pouhých 19. letech. Těším se na vás a doufám, že se na této akci v Brně spolu setkáme.

Více informací můžete nalézt zde: http://chiaraluce.naplno.net/